Explore Croatia Off Road I

Dana 23. veljače će se održati off road izlet pod nazivom Explore Croatia Off Road I. Okosnica izleta je Moslavačka Gora i srednjovjekovne utvrde na njoj. No to ne znači da ćemo do Moslavačke gore doći najkraćim i najbržim putem. Na putu ćemo proći kroz brežuljke Vukomeričkih gorica i naplavna područja Turopolja. Nakon cijelog dana vožnje, nešto pješačenja i razgledavanja srednjovjekovnih utvrda i vidikovaca, izlet završava u Podgariću gdje nas u Vili Garić očekuje večera kako bismo nadonkadili potrošene kalorije.

Trasa je napravljena da tako Vam ne treba posebno opremljeno vozilo. Treba vam vozilo sa većim klirensom i pogonom na sva četiri kotača. Poželjne su AT ili zimske gume. Sve ostalo poput vitla, MT guma i slično je dobrodošlo ali ne i nužno. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, za one hrabrije i one sa ozbiljnijim off road afinitetima će biti i neke malo zahtjevnije off road dionice.

Pripremljene su dvije prijavnice. Za one koji imaju vozilo, kao i za one koji nemaju vozilo. Ukoliko netko ima vozilo, a primio bi suputnika, molim da se to naznači u prijavnici. Za one koji nemaju vozilo, pripremljena je prijavnica, te ih molim da se prijave, te da provjere s vremena na vrijeme da li bi netko primio suputnike pa kontaktirajte jedni druge.

Prijavnica za one sa vozilom
Prijavnica za one bez vozila

Pregled već zaprimjlenih prijava.

Ruta započinje u Maloj Buni, gdje je i mjesto okupljanja u Buffetu Lojzek. Okupljanje počinje u 7:30 i traje do 8:30 kada krećemo. Za prvi dio, do Lijeve Martinske Vesi su predviđena 3 sata vožnje uz jednu polusatnu stanku na Odranskom polju za rastezanje nogu i pojest kakav sendvič te popiti kavu ili čaj iz termosice.

U Martinskoj Vesi smo oko 11:30 pa preko mosta prelazimo Savu i cestom po gasu do Mustafine Klade kroz sela i zaseoke. Za to nam treba otprilike sat vremena.

U 12:30 smo u Mustafinoj Kladi gdje ulazimo u šume Moslavačke Gore. Obilazimo ruševine starih utvrđenih gradova Moslavačke gore, to su redom Košutagrad, Jelengrad i Garićgrad. Na putu će se naći i jedan vidikovac, i jedan Pukli Kamen (više o tome kada krenemo :), a za one koji žele malo adrenalina, tu je i Kaluđerov grob. Imamo 5 sati vremena da obiđemo te utvrde, jer između 17:30 i 18:00 nas očekuju u Vili Garić, gdje nas očekuje večera. Cijena večere je ujedno i cijena kotizacije, koja će se plaćati prije polaska. Piće svatko plaća sam. Također, ukoliko netko dolazi iz udaljenijih krajeva pa mu je problem vratiti se u istom da nu kući, Vili Garić se može i prenoćiti. Ukoliko mislite prenoćiti, molim Vas da to kao napomenu navedete u prijavnici. Također nije loša ideja da pratite razvoj događaja na FaceBook stranici događaja

Meni 1 — 70 kn

Gulaš od divljači
Domaće dizane knedle
Kruh iz krušne peći
Desert: Kremasti kolač

Meni 2 — 80 kn

Goveđa juha
Kotlet u umaku od šampinjona
Pire Krumpir
Salata miješana (zelena i kupus)
Kruh iz krušne peći
Desert: Kremasti kolač

Meni 3 — 90 kn

Kokošja juha
Vepar na “lovački”
Njoki
Zelena salata
Kruh iz krušne peći
Desert: Kremasti kolač

Meni 4 (vege) — 75 kn

Krem juha od tikvica
Njoki sa 4 vrste sira
Miješana salata
Desert: Kremasti kolač
Ovaj meni je uz najavu podložan promjenama.

Za kraj još malo uputa. Ruta će biti dostupna za Wikiloc aplikaciju (iOS i Android), te kao KMZ datoteka za import u neku od mnogobrojnih aplikacija za navigaciju tipa Locus Map, a bit će i dostupne karta na Google Mapsima. Ovo je prvenstveno putopisni izlet kroz prirodu, a ne off road natjecanje, imajte to na umu. Prolazimo kroz značajne krajobraze koji su pod zakonskom regulativom, kao i kroz i privatne posjede te ne želimo zbog smeća ili razrovanih livada i šuma imati problema sa zakonom. Par uzbubdljvihih dionica, za one koji žele, će biti.

Do skorašnjeg druženja, pozdrav od Tomislava.

  2 comments for “Explore Croatia Off Road I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

− 2 = 2