Upute za Explore Croatia Off Road I

Kako se bliži dan Explore Croatia Off Roada I, tako su i pripreme polako privedene kraju. Stoga je vrijeme da se iznesu podrobni detalji i upute.

Prijavljeno je skoro 60 vozila, i preko 130 ljudi. Što je i više nego impozantna brojka. Obzirom na broj sudionika, cijeli događaj je u maniri putopisnog izleta uz ponešto uzbuđenja. Ovo nije Off Road natjecanje. Organizacijske mogućnosti to naprosto ne dopuštaju.

Okupljanje je u Maloj Buni već od 7 sati. Na cesti se nalaze dva ugostiteljska objekta, Lojzek i Grof, gdje se može popiti prva jutarnja kava. U Lojzeku će se prikupljati i novac za menije u Vili Garić te vas molim ako je moguće da imate spreman točan iznos. Cijena uključuje navedeni meni, a sve ostalo; piće, dodatna jela i slično se plaćaju posebno u samoj Vili Garić. Oni koji dolaze iz udaljenijih krajeva mogu u Vili Garić povoljno prenoćiti. Dvokrevetna soba je 160 kn (80 kn po osobi!). Imajte na umu da je večera predviđena za 18 sati, uzmite sa sobom nešto za pojesti do tada, jer putem baš i neće biti pekara, burekdžinica itd. gdje bi mogli kupiti nešto za jesti.

Na samoj ruti će biti nekoliko vozila organizatora čiji vozači su dobro upoznati sa rutom, te za sve nedoumice možete pitati njih. Ta vozila će imati zavezanu crvenu krpu na vanjskom lijevom retrovizoru. Iako ne vidim potrebu za nekim posebnim uputama, ukoliko neku uputu dobijete od organizatora, molim vas da je se držite kako nebi bilo komplikacija, jer broj sudionika ne da je malo veći, nego je nadišao sva očekivanja. Oni koji imaju CB stanicu će moći pratiti komunikaciju organizatora i bilo kada postaviti pitanje na kanalu 22. Kompletnu rutu možete preuzeti u KML/KMZ/GPX formatu (sva tri formata se nalaze u .zip datoteci). Također, karta se nalazi i na Wikilocu i na GoogleMapsima. Crvena ruta je takozvana turistička ruta, dok su plavom bojom označene tri malo zahtjevnije rute. U svakom trenutku se možete predomisliti i reći: “(ne)idem turistički već avanturistički”. No imajte na umu da ukoliko zapnete, i bude potrebno sat vremena da vas se izvuče iz kakve kaljuže, da će cijela kolona kasniti sat vremena na večeru. Želimo ipak doći u Vilu garić u subotu u 6 navečer, a ne u nedjelju u 6 ujutro. 😉

Okvirni plan puta je.

  1. 8:30 – polazak iz Male Bune
  2. 10: 30 polusatna pauza na rijeci Odri
  3. 12:30 cestom dolazimo do Mustafine Klade gdje ulazimo u Moslavačku goru na kojoj obilazimo: Košutagrad, Jelengrad, Kaluđerov Grob (opcionalno), Humka, i na kraju Garićgrad
  4. nešto prije 18 sati dolazimo u Podgarić u Vilu Garić gdje slijedi večera i druženje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 + 1 =