Explore Croatia Off Road III

Dana 7, 8. i 9. rujna će se održati off road izlet pod nazivom Explore Croatia Off Road III. Područje izleta su Velebit i Lika. Predviđeno je da se dnevno prelazi stotinjak kilometara, s time da će svaki naredni dan biti zahtjevniji po pitanju vožnje od prethodnog.

Prvi dan ćemo se voziti samo po bijelim cestama, drugi dan i dalje pretežito bijele ceste ali koje nisu održavane, dok je treći dan predviđen za pravi “off road”. No opet i dalje sve u granicama turističke vožnje. MT gume i vitlo su dobrodošli za one koji namjeravaju ostati i treći dan, ali nisu uvjet.

Trasa kreće od Krasnog i završava na krajnjem jugu Velebita uz rijeku Zrmanju. Što možete očekivati možda vam dočara ovaj video.

Kako nas očekuje dvodnevni, odnosno trodnevni izlet, jer možete birati da li želite ići na dva ili na tri dana, potreban je i smještaj. Predviđena svu dva načina za noćenje. Kampiranje, ili noćenje u hostelu. Prvo noćenje, sa subote na nedjelju, će biti u Baškim Oštarijama, odnosno u hostelu Baške Oštarije. za one koji ne žele kampirati, dok će drugo noćenje biti u Svetom Roku u hostelu Sveti Rok, također za one koji ne žele kampirati. Cijene polupansiona po osobi; večera, noćenje i doručak, će biti u oba hostela oko 250 kn (cca35 €), ali trenutno pregovarm da dobijemo neki popust, što najviše ovisi o broju prijavljenih. Ono što je već sada poznato, dvokrevetnih soba više nema. Imajte na umu da je jesen sezona planinarskih izleta i da je na datim lokacijama teško u to doba naći smještaj, pa ukoliko niste sigurni da li možete kampirati po lošem vremenu, rađe u prijavnici odmah rezervirajte smještaj.

Svaki dan je predviđena jedna duža pauza za “ručak”. A ukoliko oni koji će kampirati ne žele “kuhati” u kampu već žele gotovu večeru i doručak u hostelu, označite to u prijavnici. Kotizacija po vozilu za 2 je 200 kn (30 €) odnosno za 3 dana 300 kn (45 €), i plaća se zajedno sa smještajem na licu mjesta.

Uskoro će biti objavljena i karta rute, kao i točne cijene polupansiona te večere i doručka. Album sa fotografijama nekih od područja koja ćemo obići možete vdjeti ovdje.

Nadopuna


Cijene smještaja u višekrevetnoj sobi i hrane u Hostelu Baške Oštarije po osobi.
Smještaj: 75 kn + 10 kn boravišna taksa (10,5 + 1,5 € )

MENI I – 49,00 KN (7 € )
– vinski gulaš
– štrudla sir
MENI II – 120,00 KN (17 € )
– juha od koprive
– teleća peka s krumpirom 
– složena salata
– štrudla jabuka
DORUČAK – 25 kn (4 € )
jaja sa slaninom
ili
jaja sa šunkom
ili
razni omleti


Ukoliko bi netko išao, a nema terensko vozilo, molim da me kontaktirate i pokušat ću vas smjestiti s nekim u auto.

Lista prijavljenih.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

74 − = 65